Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanin fick sitta i sitt eget bajs

Den 40-åriga ägaren lät kaninen bo i sin egen avföring, det gick så långt att hon anmäldes för att det stank från lägenheten.

Det var i oktober som Länsstyrelsen tog emot en anmälan. Det stank från en lägenhet i Västerås och vid kontroll i november fann de flera brister i djurhållningen. Bland annat städningen av lägenheten och de platser som kaninen bodde på.

Dessutom saknade kaninen en hylla. Vid återbesök i december konstaterades ytterligare brister i kaninens omgivning. Länsstyrelsen beslutade om en rad åtgärder som måste göras enligt djurskyddslagen. Kvinnan skulle, med omedelbar verkan, se till att kaninen har fri tillgång till rent vatten och att buren städas minst en gång per vecka.

Hon ska även ha ordnat en hylla åt kaninen att kunna sitta på och under innan den tredje januari. Senast den 17 januari ska hon ha åtgärdat övriga punkter. Bland annat att se till att rum som kaninen har tillträde till är säkra för den att vara i. Rum som kaninen vistas i ska även städas regelbundet. Om kvinnan, vid kontroll, inte åtgärdat de krav som Länsstyrelsen ställt på henne kan hon få böter och fortsatt misskötsel av kaninen kan leda till djurförbud.