Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanske dags för en ny generell flyktingamnesti?

I torsdags fick vi via medierna veta att polisen utvisat en Ångefamilj som bott i Sverige i tio år. Efter fyra och ett halvt år beslutade Migrationsverket om utvisningen, efter ytterligare två år fastställde domstol beslutet och tre och ett halvt år därefter sker verkställigheten.

Radioprogrammet Kaliber i söndags berättade att polisen har 18 000 beslut om utvisning av invandrare som enligt Migrationsverket saknar skyddsbehov. Men besluten kan inte verkställas därför att det inte är klarlagt i vilka länder de avvisade är hemmahörande.

Efter det så kallade Påskupproret 2005, beslutade regeringen tillsammans med Miljöpartiet att i humanismens tecken utverka generell amnesti för alla flyktingar i landet. En välkommen bieffekt var också att både Migrationsverket och Polismyndigheterna fick sina skrivbord ”städade”.

Kan det kanske vara dags för ett nytt beslut i riksdagen om en ”humanitär” insats?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel