Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kantzowskas bal inställd - men Madelene får gå ändå

I år blev det ingen bal för Kantzowskas elever. Men tack vare en förslagen mamma får Madelene Carlsson och tre vänner ändå sin avslutningsbal – men i Fagersta.

Första budet var att balen i år skulle bli på Brukshotellet. Men antalet verkade bli för få och arrangemanget ställdes in. Då ryckte Christina Carlsson, mamma till Madelene som går ut Samhäll/Media nästa vecka, ut en första gång.

– Jag kontaktade Schenströmska och bokade en helg för balen.

Dottern Madelene hade köpt en balklänning för 4 000 kronor och familjen var inte så sugna på att kasta pengarna i sjön. Dessutom ville Kristina att dottern skulle få uppleva en bal, som hon själv gjorde då det begav sig.

–Det är inte billigt men det är något man bör upp-leva. Det händer bara en gång i livet.

När Kristinas kontakt med Schenströmska blev känd tog arrangemanget med Brukshotellet ny fart.

–Då trodde jag att det skulle bli något där så jag avbokade Schenströmska.

Men på grund av för få anmälningar blev det till slut inget på Brukshotellet och då var det för sent för Kristina att agera på nytt.

Men skam den som ger sig. Via kontakter i Fagersta har hon sett till att dottern Madelene och tre väninnor får gå på Brinellskolans avslutningsbal i kväll på Färna herrgård.

– Lite panik fick jag när balen blev inställd. Den har jag sett fram emot hela året. Nu blir det bal ändå och det känns jättebra. Vi har i och för sig inga kavaljerer med oss men vi får nog skitkul ändå, säger Madelene och skrattar.