Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaos i vardagen

Varje år täcks Sverige av snö. Trots det kan SJ aldrig hindra förseningar som hänger ihop med ovädret. År efter år blir det kaos på rälsen så fort snön kommer.

En vinter som denna, med tonvis av snö, står Sverige chanslöst mot förändringar på tågbanan.

Vulkanutbrottet som råder nu på

Island har lett till att alla flygförbindelser i Nordeuropa stängts. Oräkneliga folkmängder som ska med flyg mellan länder får vänta på flygplatser runt om

i Europa, och det finns inget vi kan göra åt det.

Såklart är detta förödande, folk får strul med sina scheman och kan inte

resa som de planerat. Semestrar blir försenade eller förlängda, och vi får ett litet kaos i vår organiserade vardag. Visst, det är förödande, men samtidigt tycker jag att det är skönt.

Det finns så många som tror att vi människor kan styra allt, att vi kan göra vad vi vill och att jorden får anpassa sig efter våra regler. De tror att människan är större än naturen själv.

Faktum är, och det bevisas genom de här naturfenomenen, att en del

saker rår vi inte över och det är en läxa att lära sig av.

Förseningarna på grund av vulkan-utbrottet och snön varnar oss: allt är

inte upp till oss.

Vi kan inte missbruka naturen hur vi vill för att ha det maximalt bekvämt.

Vi måste visa naturen respekt och vårda jorden vi lever på för att vi ska kunna leva kvar. För det är naturen som sätter reglerna.