Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaos råder – och medier och politiker mörkar

Svar till Michael Gerdarv (15/4). Min ursprungliga insändare (11/4) påtalade att det drivs en omöjlig politik och debatt som leder till ökat kaos och ökade motsättningar.

Dådet på Drottninggatan utfördes av allt att döma av en person som vistas illegalt i Sverige. Det finns tiotusentals sådana människor i Sverige. Hur många vet ingen eftersom de verksamheter som ska skydda medborgarna inte fungerar på avsett vis.

Att uttala sin ”solidaritet och värme” och fortsätta som förut hjälper inte mot dysfunktionella samhällsfunktioner. Som problemlösning är det bara tomma ord eftersom det behövs konkreta åtgärder. Så länge dysfunktionaliteten fortgår lämnas öppningar för fler dåd. Den elementära slutsatsen borde vara självklar för varje förnuftigt tänkande människa.

Självklart kan inte alla illdåd förhindras men med en fungerande samhällsapparat kan riskerna överblickas och minimeras. Men nu råder snarast ett okontrollerat kaos. Det är mycket olyckligt. Och speciellt olyckligt blir det när medborgarna förs bakom ljuset av medier, politiker och myndigheter.

Att många sakfrågor inte är tillåtna att debattera är väl känt för alla som satt sig in i ämnet. Det finns en mycket tydlig åsiktskorridor i Sverige. Jag har skrivit mer om det i kommentarer på VLT:s bloggar.

Den offentliga debatten handlar mycket litet om sakfrågorna i flyktingpolitiken. Istället handlar debatten om själva debatten i sig – det är en metadebatt. Istället behövs en saklig diskurs i Sverige. Sedan många år!

P-O Lundh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare