Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen på räkbåten misstänkt för sjöfylleri

Räkbåten Tor körde rakt upp på Ridön ute på Mälaren på lördagskvällen. Ett sjuttiotal passagerare fanns ombord på båten när den fastnade.

– Några passagerare blev nog skraja, säger Janne Ekblad, en av ägarna till Arboga rederi AB men enligt uppgifter från vittnen var dock situationen mer dramatisk än så och folk var rejält skrämda och vissa grät. 

Enligt vittnesuppgifter körde Räkbåten Tor rakt mot Ridön i full fart och att hävda att båten gick på grund är en försköning av händelsen.  

Det skall inte ha varit någon person som kommit till skada när båten gick på grund.

– Det är ingen fara för gästerna. De flesta fortsätter att äta räkor och roa sig. Vi har anlitat ett annat rederi som kommer att föra passagerarna tillbaks till Västerås, säger Janne Ekblad.

Han tror att båten kommer att kunna ta sig loss när passagerarna lämnat båten.

På söndagen bekräftades det att kaptenen på båten är misstänkt för sjöfylleri och han har blåst positivt i två utandningstest.