Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärleken fyllde kyrkan på Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag blev för alltid en speciell dag för paren i Domkyrkan.

Västerås. I likadana skinnjackor går de mot altaret till tonerna av bröllopsmarschen. Lite nervösa är de och bruden Cecilia blir erbjuden en servett för glädjetårarna av vännen Åsa Tjäder. Efter en kort psalm lovar de varandra evig kärlek genom de traditionella vigsellöftena och byter ringar med varandra. Efteråt får de ett vigselbevis av prästen Agneta Lejdhamre, varsitt champagneglas i handen och geléhjärtan på ett fat. Nervositeten byts mot stora leenden på det nygifta paret och kyssarna tar aldrig slut. Hand i hand går de till kaféet i kyrkan för en bit bröllopstårta.

– Det känns häftigt, jag har nog inte riktigt fattat det ännu, säger Cecilia som efter vigseln nu kommer heta Maxe-Asplund. Nyblivne maken Göran Asplund håller med och båda ler stort åt tanken att få vakna upp i morgon som man och hustru. De träffades 2005 vid en camping på Åland och har sedan tre år tillbaka varit ett par. Båda älskar motorcyklar vilket ledde till valet av bröllopskläder.

– Vi har ju gått och tänkt på att gifta oss, men inte gjort slag i saken. För en tid sedan var vi och tittade på Domkyrkan och hörde att de erbjöd drop-in vigslar. Då tänkte vi att ”så får det bli”, säger Göran Asplund

– Jag ville gifta mig i en kyrka, det kändes viktigt. Att gifta sig i Domkyrkan gör att bröllopet känns stort även fast det är litet, säger Cecilia Maxe-Asplund.