Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärlekskrank 70-åring svindlades på miljon

30-åring åtalas för delaktighet i lurendrejerierna.

Den 70-åriga Malmökvinnan ville hitta någon att älska – men blev bara lurad hela tiden.

Hon inledde 2014 en relation på nätet med en väsentligt yngre man – en man som hon trodde älskade henne och snabbt ville träffa henne men vars affärer i det uppgivna hemlandet USA hindrade honom.

Under åren utsattes Malmökvinnan för ett bombardemang av skriftliga ömhetsbetygelser och telefonsamtal – varvade med historier om hur hennes själs älskade satt lite illa till i sin affärsverksamhet och kunde inte kärestan där uppe Sverige hjälpa till med lite pengar . . .

Det är oklart vilken roll den 30-årige Salabon hade i själva svindlandet av den kärlekstörstande skånskan. Hon har mejlväxlat med en man som haft 30-åringens födelseår - 1986 - i e-postadressen, men åklagaren har inte lyckats leda hans aktiva inblandning i svindeln i bevis.

Klart är dock att den 30-årige Salabon – enligt åklagaren –  i Västerås sommaren 2015 ställde sitt bankkonto till förfogande så att den grundligen svindlade kvinnan betalade in 69 500 kronor på kontot.

Han är inte den enda inblandade i svindeln – Malmökvinnan har genom åren betalat nära 1 miljon kronor till olika konton som disponerats av olika personer, de flesta konton finns dock utomlands och är registrerade på för svenska rättvisan okända personer.

Pengarna trodde hon skulle hjälpa hennes nätkäresta ur diverse problem så att de äntligen skulle kunna ses nån gång, men det är pengar som hon inte sett röken av – liksom hon inte sett röken av någon man.

30-åringen är den ende inblandade som den svenska rättvisan hittills kunnat nå.

Nu har han åtalats för penningtvättsbrott vid Västmanlands tingsrätt, det är oklart när rättegång kan ske.