Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karriärbästa för ”JC” i enduro-SM

Johan Carlsson, VMK, signerade karriärens bästa SM-lopp i enduro i Enköping i går. Han blev fyra i seniorklassen och fyra totalt.

– Jag hade bättre på gång ett tag. Jag var bara en sekund från andraplatsen när jag strulade till det – körde omkull, bokade avgasröret och tappade tid. Men jag kom igen på slutet och åkte upp mig.

Johan Carlsson var inte långt från pallen där ständige vinnaren Jocke Ljunggren, Värnamo, Jonas Carlsson, Enköping, och Kalle Svensson, Vimmerby, tog plats.

– Synd, jag missade pallen. Knappt, konstaterade Johan Carlsson.

Banan var tuff.

Blött och delvis nya svängar för åkarna.

En SM-tävling återstår. Efter gårdagens framgång lyfter givetvis ”JC” i totalen, men han har tappat för mycket under tidigare åk för att ha något att skaffa med absoluta toppen.

Stefan Norström och Jimmie Eriksson, båda VMK, valde bort enduro-SM:s veteranklass och åkte istället Stockholm Cross – med stor framgång. Båda vann sina klasser och är när tre tävlingar återstår på väg mot slutseger.