Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kassör förskingrade över en halv miljon kronor från idrottsföreningar

En kvinna som varit kassör i två idrottsföreningar i Västerås kommun åtalas för att ha förskingrat pengar i flera års tid. Sammanlagt rör det sig om över en halv miljon kronor som hon använt för att betala egna skulder.

Hon har förskingrat över 500 000 kronor ur föreningarnas kassor – varav en stor summa använts för att betala egna privata skulder. Enligt åtalet har hon försökt dölja det genom att upprätta falska revisionsberättelser och genom att ändra uppgifter om betalnings- och överföringsmottagare vid transaktioner.

Det har pågått mellan augusti 2011 och april 2015.

År 2015 började personer i en av föreningarna misstänka att något inte stämde och ställde frågor till kvinnan – eftersom hon hade fört över pengar till ett annat konto.

"Jag inser förstås att det hade sett bättre ut om jag fört tillbaka pengarna för utbetalningar via banken istället, dock har jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle bli misstrodd på något sätt. Blåögd? Ja, förmodligen och nog har jag lärt mig min läxa", skrev hon som svar till en person i föreningen, vilket framgår i förundersökningen.

Utredningen har pågått sedan 2015 och samtliga banköverföringar har kontrollerats. När brotten uppdagades uppgav kvinnan i förhör att det kändes skönt att få berätta om vad hon gjort och att hon mått dåligt över det i flera år.

Dock har hon inte själv kunnat berätta hur stora summor det har handlat om eftersom hon "tappat kontrollen" och levt i "förnekelse". Anledningen till att hon förskingrat pengar är att hon har varit "skuldsatt upp över öronen" på grund av sms-lån, blankolån och kreditkort.

Hon åtalas för grov trolöshet mot huvudman i två fall och för grov förskingring.