Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kastade bajs på 76-åring- sedan stal de från henne

Kvinnan hade varit och växlat pengar. Men på väg hem slog tjuvarna till på ett särdeles äckligt sätt.

Det var vid 13-tiden på torsdagen som kvinnan var i centrum för att växla pengar. På väg hem, utanför Stadsbiblioteket, fick hon plötsligt avföring kastad på sig.

Två män i 45-årsåldern var snabbt framme och erbjöd sig att hjälpa henne torka av kläderna. Med sig hade de något servettliknade och den chockade kvinnan lät dem hjälpa henne.

Väl hemma upptäckte hon att kuvertet med växelpengarna, som hon haft i sina kläder, var borta.

Polisen misstänker att gärningsmännen bestämt sig för att stjäla från kvinnan redan vid växlingsbutiken på Vasagatan och sedan följt efter henne mot biblioteket.

Eftersom kvinnan försökt att duscha av sig stanken innan hon upptäckte att pengarna var stulna tog det tid innan hon larmade polisen. Polisen är därför beroende av att människor som sett något konstigt vid biblioteket vid 13-tiden hör av sig till dem.

-Lika intressant är det om någon sett några män vid Exchange som verkat studera folk eller uppträtt onormalt på något sätt, säger Roger Götheden, vakthavande befäl vid polisen.