Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katter ska tas av polis

En kvinna i Kolbäcksdalen fråntas alla sina katter. Kvinnan meddelades djurförbud redan 2008 men har trots det inte gjort sig av med katterna.

Miljönämnden har ända sedan 1998 anmärkt på brister i djurhållningen på gården. Fodret och vattnet har varit otillräckligt och av dålig kvalité, liggplatserna har inte hållits torra och väl ströade, gödsel på djuren har inte avlägsnats och så vidare.

Dessutom fanns det vid en inspektion 2006 minst 20 katter i olika åldrar. Några av kattungarna visade ohälsa genom fasttorkad avföring och infektion i ögonen.

Kvinnan menade att alla katterna inte var hennes egna, utan utomstående katter som kom på besök.

I slutet av 2007 ansåg miljöförvaltningen att det fick vara nog, och ett halvår senare beslutade länsstyrelsen att kvinna inte längre fick ha djur.

Kvinnan överklagade ända upp till Regeringsrätten men fick avslag i alla instanser. Kvinnan har sedan dess gjort sig av med alla djur, förutom katterna. Vid en inspektion

i våras konstaterades att kvinnan hade över 20 katter hos sig.

Länsstyrelsen har beslutat polisen nu får ta hand om katterna och försöka sälja eller ge bort dem. I sista hand ska de avlivas.

Länsstyrelsen har också beslutat att en annan kvinna i Kolbäcksdalen måste

kastrera sin katter för att inte inavel ska uppstå. Vid länsstyrelsens kontroll i våras fanns tolv katter i lägenheten, varav fyra kattungar.