Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattlapp ledde till förtret

Marina Walströms katt sprang bort. Hon satte upp lappar i närområdet. Lapparna väckte irritation hos närliggande bostadsrättsförening som hotade med att skickade en faktura för borttagning av lapparna.

När Marina Walströms balinesiska raskatt Medora försvann den 9 juli gjorde hon som så många andra djur-ägare gör i hennes situation. Hon kontaktade polisen och satte upp lappar i närliggande bostadsområde.

I måndags fick Marina Walström ett samtal från en kvinna som hade sett hennes lappar uppsatta på bostadsrättsföreningen Tofsvipans ytterdörrar. Kvinnan i telefonen företrädde styrelsen för bostadsrättsföreningen. Hon var upprörd över de uppsatta lapparna.

– Kvinnan sa till mig att du får ett och ett halvt dygn på dig att ta ner dina 15 lappar annars kommer vi att skicka en räkning där vi debiterar dig 150 kronor i timmen för nedtagning, säger Marina Walström.

Marina Walström blev chockad av beskedet från föreningen. Hon anser att hon inte gjort något fel då det inte fanns några förbudsskyltar mot affischering. Kvinnan i telefonen stod dock på sig och meddelade att inte ens medlemmar i föreningen fick sätta upp lappar på ytterdörrarna.

– Jag blir så jävla förbannad. Jag ser det som en principsak att inte ta ner mina lappar. Jag vill ju bara ha hem min katt och inte hålla på med sådant här tjafs. Jag har inget avtal med föreningen. De kan skick hur många räkningar de vill för jag tänker inte betala, säger hon.

Marina Walström vet inte om hon ska skratta eller gråta åt eländet. Det enda hon vill är att hennes katt kommer hem med livet i behåll. Hon vill dock tack föreningen Tofsvipan för all den mediala uppmärksamhet försvinnandet fått.

– Utan Tofsvipans hjärtlöshet så hade inte media skrivit om Medoras försvinnande och då hade inte lika många fått nys om händelsen, säger hon.

Rättsläge

Källa: Riksförbundet HSB

Marina Walström är inte medlem i bostadsrättsföreningen så därför finns inget avtal mellan henne och Tofsvipan om eventuella kostnader för städning. Bostadsrättsföreningen hade därför behövt bevisa i en civilrättslig process, först hos kronofogden, och sen i tingsrätten vid ett eventuellt överklagande att Marina Walström orsakat skada när hon satte upp sina lappar. Först därefter hade de kunnat kräva skadestånd