Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD: Catarina Pettersson (S) har rätt – men bara till viss del

Precis som Catarina Pettersson skriver är det absolut ansvarslöst att i våra spartider införa skattesänkningar. Det är oansvarigt mot kommunens invånare. Därför har vi inte inom Kristdemokraterna i dagsläget tänkt göra det. Vi behöver alla medel möjliga för att komma på fötter i kommunen.

Precis som Pettersson tycker vi att bra kommunal service är viktigt och vi är även beredda att satsa på att den ska förbättras. Men vi låser oss inte mot att i en bättre fungerande ekonomi framöver titta på möjligheterna till att göra skattesänkningar, som socialdemokraterna gör.

Helt rätt har även Pettersson i att de ledande tjänstemännen inte förtjänar någon skopa ovett. De gör sitt jobb och utför det som den politiska majoriteten har beslutat, helt i linje med vad vi kan förvänta oss av dem. Att vi skulle vara oförskämda mot näringslivets företrädare är inget annat än nonsens. I vår tidigre debattartikel tog inte ens upp näringslivets företrädare. Den var helt riktad mot den politiska S+V-majoriteten och dess arbete för företagarklimatet.

Till sist har kommunalrådet även rätt i att vi Kristdemokrater antyder att vi har ett dåligt företagsklimat i Hallstahammar. Att Hallstahammar har klättrat 47 placeringar är bra, men Socialdemokraterna låser möjligheterna för topplaceringar. Kristdemokraterna siktar mot de 50 bästa!

Pettersson jämför Hallstahammar med övriga Västmanland som ger oss en medioker mittenplacering – inget att slå sig för bröstet för. Vi jämför med hela Sverige och hamnar på den sämre halvan.

Dessutom är det genomgående så i undersökningen att politikerna anser att företagsklimatet i Hallstahammar är bättre än vad företagarna själva gör. Det säger egentligen mer än vad placeringen i rankingen gör.

Helt fel har Catarina Pettersson i att vi skulle ha påstått att det inte finns någon samverkan mellan kommun och företagare i vår kommun. Det vi påstår är att samverkan mellan kommunen och företagare skulle kunna fungera bättre – måste fungera bättre. Företagare ska må bra hos oss och fler företagare ska välja att etablera sig i Hallstahammar i stället för någon annanstans. Det är viktigt.

Vi påstår att Hallstahammar har potential att verkligen bli Mälardalens pärla, en företagarkommun i Sveriges toppskikt. Och vi anser inte att man ska låsa sig inför framtida möjligheter. Att göra det är både en oförrätt mot kommunens invånare och oförskämt mot Hallstahammar som kommun.

En oförrätt och oförskämt är det också att förvränga det andra skriver för att vinna egna poäng. Catarina Pettersson måste kunna bättre än så.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel