Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD: Ett friskare badvatten för barnens skull

Tänk dig ett Västerås där du och dina barn badar i Mälaren var som helst mellan Björnön och Johannisberg. I dag är det inte möjligt på grund av en otillgänglig strand. Det inträffar även att vattnet är förorenat av dag- och avloppsvatten.

Kristdemokraterna vill att det alltid ska vara riskfritt att bada vid till exempel Lögarängsstranden. I dag inträffar det att badvattnet är förorenat eftersom tillrinnande dagvatten tar med sig föroreningar. Vidare förorenas vattnet vid Lillåudden av avloppsreningsverket.

Ett annat problem är att Notudden ockuperas av hemlösa på sommaren. Detta medför att folk inte vågar ta sig ett dopp vid den fina Notuddsparken. Tyvärr har också funktionshindrade svårt att ta sig till Mälarstrandens pärlor såsom Notudden.

Kristdemokraterna i Västerås vill att Mälarstranden vid Västerås ska vara attraktiv och badbar. Vi vill att rullstolsburna ska kunna ta sig utefter hela stranden, från Lövudden till Björnön. Detta kan möjliggöras om kommunen ser till att strandpromenaden har hårdgjord yta anpassad för rullstolar och rollatorer. Med detta kan även rullskridskoåkare uppleva Mälarstranden.

Kristdemokraterna ser även positivt på badplattformar utanför småbåtshamnen vid Öster Mälarstrand. Där kan icke båtburna personer njuta av Mälarens friska vågor. Vid Lillåudden bör det anläggas bryggor där alla västeråsare kan flanera och kanske ta sig ett dopp. Alla nya bryggor ska också anpassas för funktionshindrade. Det här är mål jag vill arbeta för under kommande mandatperiod.

Kristdemokraterna har en helhetspolitik. Problemet med hemlösa vid Notudden är självklart ingen vatten- och avloppsfråga. Vi vill att hemlösheten elimineras med principen Bostad först vilket innebär att den hemlöse får en bostad först och därefter erhåller insatser med t.ex. drogavvänjning.

Kristdemokraterna vill göra det mänskligare och tryggare för Västeråsarna. Ett badvänligare Västerås för alla är en förutsättning när vi har parollen Västerås Mälarstaden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel