Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD: Läsa-, skriva- räknegaranti ger mer administration

Lagen ska följas - inte ändras

Markus Lindgren (MP) påstår i VLT 26 okt att Alliansen inte har något svar på vad som ska göras istället för regeringens förslag på åtgärdsgaranti i läsning, skrivning och räkning.Skolan ska redan idag ta fram ett åtgärdsprogram där det framgår vilken typ av stöd som eleven behöver. Den nya åtgärdsgarantin riskerar därför leda till att lärarna behöver lägga ännu mer tid på administration.

Lindgren vädjar till lokala alliansföreträdare att påverka respektive parti, men i Region Västmanland, där hans eget parti är med och styr, är det tyst om att se över hur stödet till barn med läs- och skrivsvårigheter fungerar. Något Kristdemokraterna efterfrågat under flera år.

Ofta måste föräldrar kämpa för sitt barns rätt till stöd. Att elever halkar efter på grund av att huvudmännen inte tar sitt ansvar måste få ett slut.

Lagen ska följas - inte ändras.

Annika Eclund (KD)

utbildningspolitisk talesperson

Malin Gabrielsson (KD)

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel