Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD: Rödgröna bekämpar hellre rikedom än fattigdom

Jag har förvånats länge över att de rödgröna med Socialdemokraterna i spetsen kämpar så för att bekämpa rikedom i Sverige. Det finns människor i vårt land som lever i fattigdom, inte den typen som finns i tredje världen, men ändå. Det finns föräldrar som får en klump i magen när barnen kommer hem med lappar från skolan om diverse insamlingar. De vet inte hur de skall få kronor och ören att gå ihop den här månaden.

Vi har i dag ett solidariskt skattesystem som är progressivt. Vi betalar efter bärkraft, Det är bra och det skall vi behålla. Social-demokraterna lever dock i tron att om vi höjer skatterna för dem som tjänar mer så får de fattiga lite mer av kakan. Ni känner säkert igen sagan om Robin Hood. Det är en väldigt skev och förenklad verklighetsbild från ett parti som trots allt har varit regeringsbärare i så många år tidigare.

Vi behöver människor som vågar ta risker och investera kapital i Sverige och i Västmanland. Fundera på hur Sverige hade sett ut om familjen Persson inte hade vågat slå upp portarna till den första H Eller om Ingvar Kamprad inte vågat starta Ikea. Varför är det fult att vara rik i Sverige?

Sverige behöver människor som likt dessa exempel vågar förverkliga sina idéer och starta företag. Västmanland behöver fler företag för att fler människor ska få jobb.

När fler människor arbetar så blir skatteintäkterna högre och då kommer det att finnas mer pengar att satsa på vård, skola och omsorg. Med fler människor i arbete så kan vi tillsammans utrota fattigdomen både i Sverige och i vår omvärld. Det borde ha högsta prioritet för samtliga politiker oavsett block.

Kristdemokraterna går till val på ett mänskligare Sverige. I ett mänskligare Sverige vill jag arbeta för att bekämpa fattig-domen och utanförskapet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel