Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KDU marscherade för familjen

I strålande solsken tågade ett hundratal unga kristdemokrater genom centrala Västerås på lördagen för att manifestera familjen.

Den 15 maj firas FN:s internationella familjedag. Kristdemokratiska ungdomsförbundet KDU som håller riksmöte i Västerås i helgen, passade på att uppmärksamma familjedagen genom att samlas på Sigmatorget i centrala stan.

Med slagord som ”Vårdnadsbidraget höj, höj, höj, dubbelt, dubbelt, dubbelt” och ”Nej tack Mona, ingen kvotering” vill ungdomsförbundet sätta stopp för kvoteringar i föräldraförsäkringen.

- Vi tycker det är upp till föräldrarna själva att bestämma hur de vill göra med exempelvis föräldraledigheten, säger Sandra Åhs, 21 år från Arboga, som var en av talarna vid lördagens torgmöte.

Sandra Åhs är Kristdemokraterna Västmanlands andra namn på riksdagslistan och general för KDU-riksmötet i Västerås.

- Hittills har mötet gått väldigt bra, det har varit en hel del debatt men inga direkta konflikter, säger hon.

Vad händer på riksmötet härnäst?

- I kväll blir det fest i Studentkårens lokal.

Hur går det till på en typisk KDU-fest?

- Det blir trerättersmiddag och underhållning av en trollkarl. Sedan blir det prisutdelningar, vi utser bland annat årets lokalavdelning. Därefter är det  dansgolv som gäller, men det kommer inte att bli någon servering eller försäljning av alkohol eftersom det är unga människor på plats, säger Sandra Ahs.