Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Keita testas i Albanien

Först GIF Sundsvall. Sedan Örebro SK. Här kommer nästa provspel för Syrianskamålvakten Aly Keita: Flamurtari Vlore i Albanien.
– En upplevelse, säger 24-åringen.

I kväll flyger han till Albanien för två testmatcher under veckan. Dessutom ska Keita träna med laget som spelar i den högsta ligan i Albanien preliminärt fram till fredag. Keita vet nästan ingenting om laget och ligan, men Flamurtari kom tvåa i fjol och kvalade till Europa league.

– Har ingen kolls alls på albanska ligan, den är ju inte det första man tänker på och Albanien är väl inget land man åker med flickvännen till. Men de säger att de fyra bästa lagen håller allsvensk klass.

Hur ser du på provspelet?

– En upplevelse att bara åka dit och försöka visa vad jag kan. Hur det än går är det en speciell erfarenhet

I somras tog förre Syrianskatränaren Edmond Lutaj över laget och han kontaktade Keita inför testveckan i Flamurtari, som ligger som ungefär två timmars bilfärd från huvudstaden Tirana.

– Vi har pratat och Edmond vet vad han får. Klart att det är ett plus för mig att han är tränare, säger Keita.