Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Keita: ”Vi har fler skickliga spelare”

Aly Keita har storspelat i Syrianskatröjan. Och målvakten är säker på sin sak inför måndagens derby:
– Jag tror av hela mitt hjärta att vi vinner, säger 23-åringen.

Efter en medioker försäsong visade Syrianska upp ett helt annat spel när norrettan startade. Laget har imponerat och tagit tio poäng på fem matcher.

Därmed är formen på topp inför Västeråsderbyt på Swedbank Park.

Och målvakten Aly Keita är i sitt livs form – men verkligheten hade kunnat varit en helt annan.

En månad innan seriestarten meddelade Keita att han var tvungen att sluta. Han fick inte sin jobbsituation att gå ihop med fotbollssatsningen.

Men det hela löste sig relativt omgående – och nu ska Keita spela sitt tredje derby mot VSK.

– Det var lite rörigt där ett tag. Skönt att allt löste sig snabbt. Jag har mitt hjärta i den här klubben och det vet våra fans och spelarna om. Personligen känns det riktigt bra inför derbyt. Jag sa i år att jag ska visa vad jag går för. Och jag tycker att jag har spelat bra, säger Keita.

Syrianska vann det första derbyt (2–1) förra säsongen – och det tror Keita att laget gör även i år.

– Jag tror av hela mitt hjärta att vi vinner. Nu måste vi bara gå ut på planen och visa att vi vill vinna. Inställningen kommer att bli avgörande, säger Keita.

Det har snackats mycket om matchen under veckan – både från spelarhåll och allmänheten.

– En sån här match har man väntat på hela året. Jag hoppas att det kommer mycket folk. Förhoppningsvis blir det över 4 000 personer och är det någon gång de ska komma så är det nu.

Är du förvånad över att båda lagen ligger i toppen av serien?

– Faktiskt inte. Vi har ett bra lag och är starka. Även om folk inte trodde på oss. Vi spelade inte bra på försäsongen men så är det alltid i Syrianska. Det gäller ingenting innan serier startar. Folk höjer sig när vi börjar seriespelet.

Vem är det största hotet i VSK?

– Jag vet faktiskt inte. Vi får se på måndag. ”Temme” (Berhane) tycker jag är duktig, även om han inte har spelat i år. Han har en hög nivå.

Syrianska eller VSK – vilka spelar bäst fotboll?

– Vi har lite fler individuellt skickliga spelare som kan göra det där lilla extra. Som ”Salle” (Sallanto), han kan göra 3-4 man och avgöra matcher på egen hand. När han vill så kan han lyckas med vad som helst, säger Keita.

Och fortsätter:

– Sedan har vi två av seriens bästa anfallare i Mattias (Mete) och Menhal (Muqdisi). De kompletterar varann bra. Vi är bra på alla positioner och har inga riktiga svagheter. Känslan är att vi kommer att vinna.

Snart vet vi om Aly Keita får rätt.