Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappad av grov brottsling

En ensam 28-årig man blev under torsdagskvällen kidnappad av en 24-årig man som just kommit ut ur fängelset.

Under flera timmar hotades 28-åringen med en hammare och fick också höra att hans kidnappare bar på sig en pistol - om det sistnämnda var sant finns i nuläget inga uppgifter om. Mannen fick under kvällen köra runt på gärningsmannen till olika platser i Västerås.

Det hela började på Vasagatan då gärningmannen ska ha tvingat sig in i 28-åringens bil.

Under åkturen tvingades 28-åringen, bland annat, att gå in på en telefonbutik och teckna flera abonnemang till mobiltelefon. Han tvingades även, under hot, att ta ut en summa kontanter från det egna bankkontot.

Efter att ha kört runt på gärningsmannen i timtal beslutade sig gärningsmannen att det var slut på åkturen och ville skjutsad till en central adress i Västerås. Där klev han ur och 28-åringen kunde lämna platsen fysiskt oskadd. Han larmade därefter polisen som snart kunde gripa gärningsmannen.

Det var med hjälp av signalement ifrån 28-åringen som gärningsmannen kunde gripas på den adress han blivit avsläppt.

Den gripne är en 24-årig man som nyligen kommit ut ur fängelset. Han har suttit av ett straff för flera andra grova brott. Han är numera misstänkt för människorov och grovt olaga hot.

Straffet för människorov är fängelse, kortaste straffet är fyra år, men straffet kan också bli livstid.