Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kinesiska föreningen firar nyår – nu blir det drakens år

Traditionsenligt firas det nya året in i kväll hos Kinesiska föreningen i Västerås. Det blir stor middag med uppträdande, kinesisk sång, dans och lekar med mera.

Det nya året blir drakens år som är det femte året i den kinesiska astrologins zodiak. Draken är, eftersom den inte existerar i verkligheten, en viktig legend i den kinesiska mytologin.

Drakens år är också kejsarens år. Det är ett år som symboliserar makt, framgång och lycka för folket. Det är också innovationernas och företagsamhetens år, den oräddes och stoltes år. Draken är en ohämmad varelse med massor av energi och kreativitet. Den är eldig och passionerad och drar sig inte för någonting.

Är man född i drakens tecken är man orädd och extremt självsäker och tror att man klarar vilken utmaning som helst. De är också bra på att hjälpa andra och det gör dem populära.