Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kiss- och bajshumor för vuxna

I kväll ska sex ståuppare kämpa om västeråsarnas skratt. Kodjo Akolor har höga förväntningar på kvällen och hoppas få publikens fulla uppmärksamhet med sin kiss- och bajshumor.

Ståuppturnén Raw gästar Konserthuset i kväll. Kodjo Akolor, Mårten Andersson, Måns Möller, Marika Carlsson, Messiah Hallberg och den amerikanska komikern och skådespelaren Flip Schultz är de sex som i jakt på publikens skratt ska samsas om scentiden.

– Konceptet är att ta i vad gäller stand up och att tänja på gränserna, berättar Kodjo Akolor.

På vilket sätt tänjer du på gränserna?

– Jag tänjer inte på gränserna! Jag kör kiss- och bajshumor, kanske lite sex och sådant där. Det kanske låter omoget, men jag gör det med finess. Jag vill få folk att skratta åt sådant som vuxna människor egentligen inte får skratta åt.

Kodjo Akolor har ståuppat sedan 2007, men är kanske mest känd som en av de tre programledarna i Morgonpasset i P3.

Vad är det värsta som har hänt dig under ett ståuppframträdande?– Det värsta som kan hända en under ett stand up är att publiken inte skrattar – det händer alla någon gång, förr eller senare. Det har hänt mig när jag kört på något företagsjulbord; folk är asfulla och vet inte vem man är, man står bara och pratar med sig själv. Efter det åker man bara hem och gråter i fosterställning på badrumsgolvet, det är skitjobbigt!

Komedi

Namn: Kodjo Akolor

Ålder: 30 år

Bor: Stockholm

Gör: Radioprogramledare och ståuppare.

Ståuppförebilder: Eddie Izzard, Eddie Murphy och Dave Chapelle.

Senaste Facebook-uppdatering: ”I morse (läs: i går morse) la jag upp ett Youtube-klipp på microhelikoptrar som flög.”