Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klädutdelning ledde till bråk

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

En asylsökande man misstänks ha misshandlat och hotat två kvinnliga frivilliga, som delade ut kläder på asylboendet i Västsura.

Förra torsdagen ska en man i 40-årsåldern ha gett sig på två kvinnliga frivilligarbetare som befann sig på asylboendet i Västsura. Mannen är misstänkt för att ha hotat den ena kvinnan och misshandlat den andra.

Händelsen skedde i samband med att de frivilliga hanterade de stora mängder kläder som har skänkts till boendet.

Jeanette Peretic, verksamhetschef för Attendos boende på Västsura, säger att det har varit flera incidenter kring leveranserna och hanteringen av gåvorna.

– De boende har känt en frustration kring att de inte får komma in och plocka för sig, utan att vi har fått styra det här utifrån vad de har för behov.

Personalen har valt att organisera de skänkta kläderna och sakerna så att ingen får gå in och välja bland dem. I stället har de boende fått skriva upp vad de behöver, och fått det utdelat från det överfulla lagret av personal och frivilligarbetare.

Många som är missnöjda med detta har konfronterat frivilliga när de har varit på plats för att arbeta, enligt Jeanette Peretic.

– Då har det lett till en del tråkigheter, tyvärr. Det har blivit lite överhettade känslor, säger hon.

Vad gör ni åt det?

– Vi är vana att hantera sådana här situationer. Vårt mål nu är att verkligen sortera upp allt som vi har fått och ge ut det.