Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klara Helin (MUF): Inför hårdare straff för våld och hot mot blåljuspersonal

Indirekt hotas Sverige som stat genom hot, våld och skadegörelse mot blåljuspersonal.

Jag har länge reagerat starkt på det dåliga och respektlösa sätt blåljuspersonal blir bemött av folk. Att poliser blir utsatta för hot och våld av bland annat enskilda personer och autonoma grupper är inget nytt men nu är det dags att regeringen sätter ned foten.

Idag råder brist på poliser. Det beror både på oregelbundna arbetstider och på den låga lönen men även på riskerna som arbetet för med sig såsom stenkastning, hot, våld och trakasserier.

Poliser blir lurade in i områden där kriminella grupper står redo att göra skada och förstöra personalens tjänstebilar. Utförare av samhällsviktiga uppgifter hotas och indirekt hotas på så sätt även Sverige som stat.

Jag och Moderaterna vill, för blåljuspersonalens, polisens, din, min och Sveriges skull att regeringen ska höja straffen för hot och våld mot blåljuspersonal.

Klara Helin

Moderata Ungdomsförbundet Västmanland

Läs också: Så arbetar polisen mot skottlossningen i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel