Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för Mälarnära radhus

Fastighetsnämnden har gett klartecken till elva radhus i kvarteret Spinnakern på Öster Mälarstrand.

Radhusen kommer att byggas i olika material så att de får ett individuellt utseende. Det blir material som rött och svartvitt tegel, vit och ljusgrå puts samt stående träpanel som behandlats med vitriol för att få rätt utseende. Husen är ritade av Anders Holmberg Arkitekter.

Husen kommer också att ha en låg energiförbrukning och solceller på taket. Byggstarten beräknas ske 2012 och det är Derome Mark Bostad AB som bygger.

Husen kommer att bestå av fem rum och kök plus allrum. På taket finns en jättelik solterass där man också kan njuta av utsikt över Mälaren och sol hela dagen. Alla husen kommer att vara vinklade på ett sätt så att alla som bor i husen får njuta av utsikten över Mälaren.

– Att vi bygger modernt betyder absolut inte att det blir enformigt, säger Anders Holmberg, arkitekt.

Att anlita Anders Holmberg Arkitekter var ett enhälligt beslut för fastighetsnämnden. Husen kommer att friköpas av kommande boende.

Det mesta av byggmaterialet som kommer att köpas in till husen kommer också att upphandlas lokalt.

– Min drivkraft är framför allt att bygga hus som folk trivs i, säger Anders Holmberg som inte skulle ha något emot att bo i något av de Mälarnära husen själv.