Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för tomter vid Långsjön

Kommunfullmäktige i Surahammar antog i går kväll detaljplanen för det nya bostads-området vid Långsjön i Surahammar.

Beslutet var helt väntat sedan kommunstyrelsen godkänt detaljplanen utan invändningar. Debatten och frågorna i fullmäktige uteblev och punkten på dagordningen var avklarad på någon minut.

Klubbslaget innebär att den rent byråkratiska processen är avklarad. Kommunen ska nu uppdatera kostnaderna för vägar, vatten och avlopp, belysning med mera.

Om cirka två månader hoppas kanslichefen Frank Pfeiler att man vet vad tomtpriserna blir och kan inleda en dialog med de 110–120 personer som står småhuskön.

– De kommer att tillfrågas i första hand. Om det blir tomter över så går vi ut också till andra intressenter, säger Frank Pfeiler, kanslichef på Surahammars kommun.

–Tomterna kan tidigast anläggas nästa sommar men då krävs det att tillräckligt många är intresserade. Det verkar i alla fall lovande. Folk har ringt fortlöpande och undrat hur långt vi har kommit i processen.

Totalt är det fråga om 40 villatomter. Av dem är det fyra som får 100 meter till Långsjön med parkområde i mellan. Ytterligare sex får ungefär lika långt, men med orörd natur ner mot sjön. De övriga tomterna, som inte får en självklar sjöutsikt, kompenseras med att få tomter som är upp emot 3000 kvadratmeter stora.

Närmast riksväg 66 ska det ska det enligt detaljplanen byggas ett grupphusområde med 16 bostäder, men exakt hur det ska se ut är ännu oklart.Jackie Meh