Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart ja till Fagersta i Virsbo

En förkrossande majoritet av Virsboborna vill bryta sig loss från Surahammar och bli en del av Fagersta.

– Det här visar för de styrande i Surahammar att det inte är fråga om enskilda personer eller en liten klick som är missnöjda över hur vi blir behandlade i Virsbo och tror att Fagersta är ett bättre alternativ, säger Inge Larsson, ordförande för Framtid för Virsbo som gjort enkätundersökningen.

Enkäten har delats ut till samtliga hushåll i Virsbo och det är personer som är 16 år och äldre som fått svara.

– Eftersom det här är en framtidsfråga så är det viktigt att även de yngre skulle få säga sin åsikt, säger Inge Larsson.

Totalt var det 555 personer som hade lämnat sitt svar till Framtid för Virsbo. Det betyder att det är cirka hälften av de tillfrågade som deltog i undersökningen.

Av dem ville 435 eller 78 procent att Virsbo skulle tillhöra Fagersta, 10 procent ville vara kvar i Sura och lika många ville att man skulle verka för att Sura skulle gå samman med Västerås.

Nästa steg blir att höra hur intresserat Fagersta är av Virsbo.

– Vi har tagit en första kontakt med kommunalrådet Stig Henriksson och ska träffa honom nästa vecka, säger Inge Larsson.

– Sedan är vår tanke att vi ska ha en folkomröstning vid valet 2014. Om det är möjligt, det har vi ingen aning om. Det är möjligt att vi kanske får vänta ytterligare fyra år.

– Det ger ju också de styrande i Surahammar en möjlighet att visa i handling för Virsboborna att de bryr sig om oss.