Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Johan Mjällby förlänger med Västerås

Idag blev det klart. Johan Mjällby fortsätter som tränare för Västerås SK. Den förre landslagsbacken stannar vid rodret över 2018.

Det har legat i luften ett tag och parterna har suttit vid förhandlingsbordet sedan en tid tillbaka. Men nu står det klart att Johan Mjällby blir Västerås SK trogen även över nästa säsong.

– Det är fotbollen som är min kärlek och inte det runtomkring och anledningen till att det tagit längre tid är att vi inte varit helt överens om arbetsbeskrivningen och så, rent mentalt har 2018 börjat nu, säger han till klubbens hemsida.

Det blir hans tredje säsong med laget. Det första året slutade med en sjätteplats som följdes upp med årets tredjeplats.

– 2016 var ett prövoår där allt var nytt för mig och spelarna. Egentligen började hela organisationen om från skratch med mycket jobb utanför fotbollen. I år hade vi en bredare trupp, vi har gjort fler mål, släppt in färre och tagit mer poäng. Med lite flyt och otrolig formtopp hade vi kommit ännu högre. Nu har vi något att sikta på 2018, fortsätter han.

För att nå ännu längre nästa år hoppas han kunna få klart med truppen så snart som möjligt – kryddat med något nyförvärv.

– I mina ögon blir det ingen jättestor förändring. Vi är jättenöjda med vad spelarna har gett oss, de har gett oss allt. En naturlig del är att någon spelare kommer in och någon spelare försvinner, av olika skäl. Våra tankar är att försöka hitta någon som gör oss bättre.