Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Så ska "nya Power meet" heta

 
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Klas Brink går på västeråsarnas val - "Västerås Summer Meet" blir namnet på den bilträff han ska organisera nästa år. "Vi ska inte ta död på en levande folkfest men jag ska göra allt för att göra Power Meet-kritiker såsom Berit Alm nöjda", säger han.

Ända sedan det blev klart att Power Meet flyttar till Lidköping har framtiden diskuterats. Entreprenören Klas Brink var tidigt ute med att säga att han skulle fortsätta driva en bilträff i Västerås även om Power Meet försvann.

VLT bad läsare att komma med förslag på namn, varav fyra valdes ut som finalister. Det överlägset mest populära namnet var "Västerås Summer Meet" med 75 procent av rösterna, och Klas Brink bekräftar idag att det blir namnet på det nya evenemanget.

I VLT:s omröstning deltog, förutom västeråsare, även bilentusiaster från 16 olika länder, däribland England, Thailand, USA, Singapore, Ryssland och Island.

– Jag kommer aldrig att använda namnet Power Meet – nu ska vi göra något nytt, positivt och roligt. Det känns som att jag fått mera stöd än vad jag någonsin trodde att jag skulle få. Det har varit jättebra att få hjälp av VLT:s läsare.

Han berättar att hans mål är att finna en annan bredd i evenemanget.

– Det är otroligt viktigt att det som i första hand vänder sig till bilentusiaster även tilltalar västeråsarna. Den tidigare arrangören ute på fältet har haft för stort fokus på just Johannisberg. Jag vill att evenemanget ska vara över hela stan.

Att Power Meet för många fått en dåligt klang med fylla och brott är även något han vill försöka råda bot på.

– Mitt mål är att få hit de riktigt entusiastiska bilentusiasterna. Sedan ska vi inte ta död på en levande folkfest – den kommer att fortsätta. Men jag vill förändra folks syn på evenemanget och göra allt jag kan för att Power Meet-kritiker som Berit Alm ska bli nöjda.

Under måndagen utlyste Klas Brink på sin Facebooksida om det fanns några som haft säljplatser tidigare på Johannisberg och vill ha även nästa år.

– Det har strömmat in många svar. Men nu vill jag att det främst ska vara etablerade aktörer. Vi ska inte ha någon loppis i alla fall.

Enligt honom kvarstår nu bara att lösa finansieringen. Han hoppas på stöd från näringslivet.

Han släpper även en nyhet: Till Västerås Summer Meet kommer det att gå att förköpa biljetter.

– Vi kan inte ha en sådan kontanthantering som Power Meet haft och vi måste se till att köerna in till fältet går undan.

Webb- och Facebooksidor för evenemanget Västerås Summer Meet är på väg, där mer information och uppdateringar ska finnas tillgängliga.