Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart slut för City Airline

Nu är datumet spikat för sista City Airline-flyget till Västerås – datumet blir 16 maj.

Det meddelade City Airline vid 14-tiden på torsdagen, ett dygn efter det att de överraskande tillkännagivit att de lägger ner trafiken på Västerås. I och med nedläggningen blir det heller inget av med satsningen på det lokala, virtuella, flygbolaget Air Västerås som skulle majoritetsägas av Air Västerås.

Under onsdagen fick inte Västerås flygplats annan officiell bekräftelse än pressmeddelandet.

Det bättrades på torsdagen:

– Vi har varit i kontakt med dem under torsdagsförmiddagen, säger Mikael Nilsson, vd och flygplatschef vid Västerås flygplats. Då diskuterades ett preliminärt slutdatum 12 maj – nyheten om 16 maj via pressmeddelandet var även den en nyhet för Mikael Nilsson.

– Ingen anställd på Västerås flygplats kommer att sägas upp i och med det här, säger Mikael Nilsson och fortsätter:

– Vi går i juni över till de scheman vi hade innan City Airline startade trafiken. Det innebär att vissa går ner i tjänstgöringsgrad, men ingen mister jobbet.

I pressmeddelandet från City Airline klarnade även detaljerna kring vilka flyglinjer bolaget beslutat ställa in; av 22 befintliga eller planerade linjer valde City Airline att sluta flyga på två: Linjen mellan Göteborg och Lettlands huvudstad Riga, och linjen mellan Göteborg och Västerås samt Västerås-Umeå. City Airline fortsätter flyga Göteborg-Umeå men utan mellanlandning i Västerås.

De resenärer som köpt biljetter till eller från Västerås med datum efter 16 maj kommer att få alla pengar tillbaka, enligt City Airline.