Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: Teknikern tillbaka i VSK Fotboll

Linus Sjöberg lämnade VSK för Östersund. Nu står det klart att teknikern återvänder till Grönvitt.- Det känns jättebra. Det kommer att bli ett spännande år, säger han till vlt.se.

Annons

Linus Sjöberg lämnade VSK Fotboll för Östersund och superettan en gång i tiden.

Efter tre år väljer han dock att återvända till sin hemstad och då blir det Grönvitt igen.

- Jag har ju familjen här, har spelat i klubben och hade en inte alltför lyckad tid i Östersund. Det var en del skador och lite speltid och då kändes VSK som ett bra alternativ. Det är mest speltiden som gör att jag återvänder, säger han.

Att Sjöberg tar ett kliv ner i seriesystemet är inget som bekymrar honom - snarare tvärtom.

- Det ska bara bli positivt att få spela fotboll igen, så det är ingenting jag tänker på.

Tidigare under vintern berättade Sjöberg att bland annat lagkaptenen Boris Ljevar har tjatat på honom att skriva på för klubben.

Frågan är vad hans blivande lagkamraters påtryckningar har betytt för hans val.

- Haha, det har mest varit på skämt. Boris är en riktig skojare och han och grabbarna har tjatat lite. Men självklart bestämmer jag själv och det känns bra, säger han.

Klubbens sportsligt ansvarige, Ado Sadzak, är också väldigt nöjd med att Sjöberg återvänder till VSK Fotboll - och menar att det hela tiden har varit klubbens förhoppning.

- Vi har hela tiden velat det här. Linus kom in sent i bilden, men kommer från superettan och kommer att förstärka oss. Vi tycker att det är jätteroligt, för vi får en trupp som har väldigt bra förutsättningar, säger Sadzak.

Och fortsätter:

- Vi vill ju jobba med lokala spelare och truppens grund är ju från våra egna områden.

Tränaren Leif Berg pustade ut när vlt.se träffade honom i samband med att övergången blev officiell.

- Äntligen. Jag var lite rädd att det inte skulle gå i lås, men nu är han äntligen klar. Vi får ytterligare konkurrens i truppen och Linus kommer att tillföra offensiva spetskvaliteter. Linus har ju sådana egenskaper att han kan göra sin gubbe i alla möjliga, olika lägen. Det är en spelare som bryter mönstret och sådana behöver vi ha, säger Berg.

Frågan är då var VSK har tänkt att använda Sjöberg - som ofta har nyttjats som offensiv innermittfältare tidigare.

- Det är inte riktigt bestämt var vi ser att Linus kommer att tillföra mest, men han kommer inte att vara back i alla fall, säger Berg.

Och fortsätter:

- Det blir lite beroende på vilka vi möter och vilket spelsystem vi använder oss av. Han trivs ju väldigt bra centralt, där han kan göra sin spelare och leverera bollen vidare. Han går ju även att använda på en kant. Vi kommer att testa oss fram.

Sadzak instämmer - och utvecklar vidare.

- Linus har ju alltid haft offensiva kvaliteter och vi hoppas att hans tre år i superettan har byggt upp honom i det defensiva spelet. Så han kan bli mer av en tvåvägsspelare, för det behöver man ha, speciellt om man spelar ännu högre upp. Men han är duktig med boll, har god blick för spelet och har visat upp både tempo och explosivitet på träningarna.

Huvudpersonen själv menar att det inte spelar någon större roll - men betonar att han trivs med mycket boll i en offensiv roll.

- Jag tror att jag kan tillföra mycket faktiskt. Jag är en spelare som kan hitta på mycket med bollen, men var jag hamnar spelar inte så stor roll. I Östersund var jag offensiv mittfältare och det är väl där jag tycker att jag passar bäst. Då får jag ha mycket boll, vända upp och spela vidare eller avsluta. Det är väl det jag är bra på.

Vad kommer du att bidra i laget?

- Jag kommer bra överens med grabbarna i laget och har väldigt roligt, vilket är viktigt för sammanhållningen. På planen hoppas jag bli viktig och kunna visa vägen.

Är du samma spelare som när du lämnade VSK för tre år sedan?

- Nej, verkligen inte. Det har som sagt gått tre år och jag har utvecklats mycket, så väl personligt som på planen. Förut kanske jag inte tog för mig lika mycket, men jag vågar mer nu och har mognat. Sedan är det mycket individuella grejer man har jobbat på.

Det sker många positiva saker kring Grönvitt i skrivande stund i och med Mjällbys intåg, flera spelare som väljer att stanna samtidigt som några nya har tillkommit.

Sjöberg är säker på att det är en ljus framtid som väntar klubben.

- Det tycker jag absolut. Som förra året, även fast det gick trögt på planen hade klubben fantastiska fans och Johan Mjällby är ju en väldigt stor profil. Det är mycket positivt.

Har du någon hälsning till supportrarna?

- Jag har hört från grabbarna att de är helt magiska och jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk för att stödja oss. De är den tolfte spelaren och det är väldigt viktigt.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Se hela intervjun i klippet ovan!

LÄS OCKSÅ:

Klart: VSK-exporten lämnar allsvenska klubben VSK-jakten - här är statusen