Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Klart vi vill gå upp i superettan"

Tre poäng i kväll – och mycket talar för att VSK Fotboll avslutar vår-säsongen som serieledare.
   Då är Grönvitt 13 matcher från superettan.
   – Det finns ingen som inte vill gå upp, säger lagkap-tenen Oscar Pehrsson.

Han tittar ut över ett tomt Swedbank Park.

Grönvitt har avslutat sista träningspasset på vårsäsongen.

90 minuter hemma mot Sirius återstår – sen kan VSK ta ledigt som serieledare.

– Om det går som vi vill. Det är en viktig match. Jag vill av-sluta på ett jävligt bra sätt så att vi kan njuta av ledigheten, det vore perfekt, säger kapten Pehrsson.

– Det är vår hemmaplan, vi har gått bra på slutet – så det finns inget annat än att gå för vinst.

Hur har det känts senaste matcherna?

– Jäkligt bra. Vi har ett grymt självförtroende just nu och det tar vi med oss till matchen.

VSK har fyra raka segrar – och bara ett insläppt mål.

– Jag är aldrig orolig för att det ska rinna iväg för oss, och det är en trygghet för hela laget. Då kan vi gasa på framåt.

Grönvitt meddelade tidigt att målsättningen för säsongen var att utveckla spelarna – istället för att ha ett resultatkrav.

Det har fått positiv snurr på laget.

– Vi har inte haft några resultatkrav alls, och det har varit bra. Det har underlättat för alla att kunna gå in och prestera det man kan.

Pehrsson fortsätter:

– Sen har det ju flytit på hela säsongen, så vi har aldrig behövt känna press över att bli indragna i bottenstriden vid en förlorad match. Därför har vi kunnat spela ut under matcherna.

Nu bör ni kunna spela avslappnat under hösten?

– Ja, jag hoppas att vi kan göra det och inte börjar tänka för mycket på tabellen. Det är bara skita i den. Sitter spelet så kommer vi vinna matcher, och det kanske räcker för att vi ska gå upp.

Ingen vill säga det rakt ut.

Men drömmen om superettan finns där.

– Det finns ingen i laget som inte vill gå till superettan. Så jag hoppas att vi är med där uppe och kämpar om det. Men det är inget krav – och så ska det fortsätta vara.

Du tycker inte att ni borde höja målsättningen till att gå upp efter succévåren?

– Nej, det ska vi absolut inte göra. Vi ska fortsätta utveckla laget och spelet ytterligare, och gör vi det ska vi vara med där uppe. Det ska inte vara så att styrelsen ska värva in fyra spelare och säga att vi måste gå upp, det skulle vara onödigt. Det är skönt att vi har lugn och ro nu.

Hur mycket har det betytt – att ni har sluppit ”skandaler” utanför planen att tänka på?

– Det är också viktigt. Vi har kunnat gå ner och fokusera på träning och sen fokusera på match utan att behöva tänka på allt annat runt omkring klubben – och så har det inte varit tidigare. Det har alltid varit något, förra året var det lönerna och innan var det snack om att styrelsen tog ut laget – och även om det inte borde påverka så gör det ju det i alla fall.