Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KLART: VIK Hockeys förre sportchef värvas till SHL-klubb

Han fick sparken från VIK Hockey säsongen 15/16. Nu har Niklas Johansson landat ett nytt jobb - i Örebro.- Jag är jäkligt laddad, säger "NJ".

Det har snackats om det en längre tid. Nu är det klart - VIK Hockeys förre sportchef Niklas Johansson ansluter till Örebro.

- Det känns jäkligt inspirerande att köra igång efter en tids frånvaro. Jag är jäkligt laddad. På senaste tiden har jag tagit hand om familjen och enbart återhämtat mig. Det har varit många år som jag arbetat utan riktig semester, säger Johansson till Örebro Hockeys hemsida.

Fokus kommer att ligga på den nystartade Örebromodellen. Ett strukturerat dokument hur man vill jobba och uppträda i klubben.

- Vi har hittat en roll som är väldigt viktig för Örebro Hockey där samtliga i coachteamet runt Örebro Hockey jobbat med att skapa något som heter Örebromodellen. I ärlighetens namn är det något vi saknat och inte hunnit prioritera under vår snabba uppbyggnad som elitklubb.

- De flesta föreningar jag pratat med är att om det faller, så faller det på att man inte hinner med uppföljningen. Niklas kommer inte att ha någon chefsansvar för några några personer eller någon verksamhet utan han kommer att driva projektet Örebromodellen, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till hemsidan.

Johansson blir fjärde västeråsaren i Örebros ledarstab efter Johan Tornberg, Lars Ivarsson och mentale tränaren Anders Nilsson.