Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: VSK förstärker försvaret

Robin Blommé var lagkapten i Syrianska förra säsongen.Nu står det klart att han återvänder till VSK Fotboll.- Jag är tillbaka i klubben jag vill spela för, säger han till vlt.se.

Annons

Robin Blommé lämnade VSK Fotboll för Syrianska en gång i tiden – där han sedermera har varit lagkapten och styrt försvaret från sin mittbacksposition.

Tidigare i höstas kunde dock vlt.se avslöja att Blommé inte hade några intentioner att förlänga sitt utgående kontrakt – och siktade uppåt i seriesystemet.

Nu står det klart att han återvänder till Grönvitt – som han har tränat med under vintern.

- De hörde av sig i november, december och var intresserade. Sedan dess har jag hållit i ågng med dem och bara för någon dag sedan kom vi överens om allt. Det är skönt att det är klart. Jag är tillbaka i klubben jag vill spela för, säger mittbacken.

Klubbens sportsligt ansvarige, Ado Sadzak, är nöjd med värvningen.

- Robin är en perfekt pusselbit i vårt helhetsbygge och kan spela både mittback och ytterback. Sedan är det en ur-VSK-are och en ledargestalt.

Blommé instämmer – och utvecklar:

- Jag ser mig själv som en ledare där bak och gillar att styra och ställa. Jag har en del rutin och vill vara en stabil pjäs där bak och skänka lite trygghet åt försvaret.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

LÄS MER: I torsdagens pappersupplaga av VLT.

Se hela intervjun med Blommé i spelaren ovan!