Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för nya bostäder

Radhus och lägenheter i staden, och villor på landsbygden. Byggnadsnämnden säger ja till ett 80-tal nya bostäder.

Stockholmsföretaget Bygg Vesta får bygga 65 hyreslägenheter på Lillåudden. Det handlar om ett sexvåningshus i hästskoform i kvarteret Fyrtornet. I botten blir det garage med plats för 38 bilar. Utomhus blir det parkeringsplatser för 17 bilar och cirka 150 cyklar.

Byggnadsnämnden har även antagit en detaljplan som kan ge nya bostäder på Råby, nordväst om stadsdelens centrum där Lövhagens förskola låg innan den revs. Planen omfattar en gruppbostad samt cirka fem radhus i två eller tre våningar.

En detaljplan för Frösåker ska ändras så det blir möjligt att bygga fler men mindre hus vid Harkievägen, nära Frösåkers golfbana. Nu tillåts fyra villor på högst 450 kvadratmeter vardera, förslaget är tillåta byggnation av åtta villor på högst 250.

Nämnden har också gett klartecken till ett enskilt villabygge på Gäddeholm, på en sommarstugetomt på Dyuddens Mälarstrand.