Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klas Östergren i topp när vi listar våra fem favoritböcker just nu

När höstens bokflod fortfarande är strid passar vi på att summera de senaste månadernas utgivning. Här är våra nya favoriter från juli-september.

1

Klas Östergrens ”I en skog av sumak”

En mellanroman av Klas Östergren – eller en av hans bästa? I en dialogrecension debatterade våra kritiker ”I en skog av sumak”. De var dock eniga om att man som läsare saknar denna skildring av en märklig sommar i en villaförort till Stockholm när romanen är färdigläst.

Läs hela recensionen här

2

Kjell Johanssons ”Familjen”

”Familjen” är något så sällsynt som en roman för alla och envar, skrev Crister Enander efter att ha läst Kjell Johansson. Och korade denna ”oavbrutet fängslande krönika över nittonhundratalets svenska historia” till en av årets bästa romaner.

Läs hela recensionen här

3

Sigrid Combüchens ”Sidonie & Nathalie”

”Sidonie & Nathalie” är inget mindre och inget annat än riktigt stor romankonst, skrev Crister Enander efter att ha läst Sigrid Combüchens roman om två mycket olika kvinnor på flykt.

Läs hela recensionen här

4

Johan Svedjedals ”Den nya dagen gryr”

En ny bild av Karin Boye presenteras i Johan Svedjedals biografi över henne, som kallades ett mästarprov i vår recension. Vi konstaterade också att det var en ovanligt lyckad biografi.

Läs hela recensionen här

5

Anna Jörgensdotters ”Solidärer”

Tomas Larsson läste Anna Jörgensdotters ”Solidärer” i somras och fann ”en sorts osentimental och inkännande kollektivroman” som skildrar en ung man från Gävle som reser till Spanien på 1930-talet för att slåss mot fascismen. En kamp lika aktuell då som nu.

Läs hela recensionen här