Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klingande 50-åring firas med eget verk

Ett specialskrivet stycke för saxofon och klockspel. Så firar Västerås stad att klockspelet i Västerås stadshustorn fyller 50 år.

– En fantastisk kul utmaning. säger Magnus Lindgren, jazzmusiker bördig från Västerås som komponerat jubileumsstycket Utsikter och insikter från tornet.

– Jag upptäckte rätt snabbt att klockspelets klang fanns i ryggmärgen eftersom jag alltid hörde det när jag gick i skolan, säger Magnus Lindgren.

Det är på Kulturnatten som stycket uruppförs av Magnus Lindgren på saxofon och de tre klockspelarna Dan Eiderfors, Jan-Erik Eklund och Börge Lindgren och förhoppningsvis en kör.

– Det är lite osäkert eftersom det här med kör kom till nu på slutet, säger Magnus Lindgren.

– Visst känns det lite pirrigt. Det här är ju något nytt som vi aldrig gjort förr, säger Dan Eiderfors en av klockspelarna.

För att förhöja stämningen ännu mer kommer det att bli fyrverkerier och gycklargruppen Trix ska göra en eldshow till musiken. Tiden är 23.30 den 18 september.