Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klinton lämnar VIK

Nyckelspelaren Calle Klinton lämnar VIK. Ny klubbadress blir Rynninge IK.
– En bra lösning för mig, säger Klinton.

Klinton hyllades inför säsongen av tränaren Fredrik Giesecke som den spelare i Västerås IK som tagit störst kliv i utvecklingen.

22-åringen har imponerat under vårsäsongen och varit en av lagets bästa spelare.

Men nu flyttar han till Örebro – för att plugga. Och spela fotboll i Rynninge, tabellfyra i division 2 norra Götaland, som han skrivit på ett 2,5-årskonktrakt med.

– Funderade först på att pendla till Västerås för att kunna lira med VIK, men det känns inte rättvist mot grabbarna i laget att bara komma ner på ett par träningar i veckan. Därför blev det här en bra lösning för mig, säger Klinton.

Före detta VIK-spelaren Robert Damberg spelar i Rynninge. Det var så Klinton kom in på det spåret.

– Jag ringde Rynninge och hörde mig för. De lät intresserade och nu är allt påskrivet dessutom. Det känns skönt, säger mittbacksbjässen.

Känns det jobbigt att lämna VIK?

– Det känns jättetråkigt. Man älskar ju det gänget. Men samtidigt börjar skolan till hösten så det är inte mycket man kan göra åt saken.