Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klirr i kassan för Västerås

Men flygplatsen fortsätter att gå back.

Västerås stad går rejält med vinst även 2010. Kommunen visar plusresultat på 144 miljoner kronor i årsredovisningen för förra året.

Vinsten är visserligen något lägre än för 2009 då kommunen gick plus 204 miljoner kronor men 2010 års resultat är ändå klart högre än målet som var att gå jämnt upp, det vill säga nollresultat.

– Det är inte min budget. Den är lagd av andra. Men de 50 miljoner kronor som nu disponeras för pensionsreserver är ett klokt sätt att använda pengarna på. I övrigt har vi hur många hål som helst att stoppa pengarna i, säger Ulla Persson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Samtidigt fortsätter Västerås Flygplats AB att gå med förlust. Årets resultat är -23 miljoner kronor som kan jämföras med 24,2 miljoner kronor föregående år.

-Vi går bättre än förra året men sämre än vad vi hade trott. Anledningen är askmolnet som ledde till intäktsbortfall både för frakt och flygningarna med Ryanair, säger Västerås flygplats vd Mikael Nilsson.

Antalet passagerare på flygplatsen minskar med nio procent och det är det lägsta passagerarantalet sedan 2001.

– Vi hade lite mindre charterutbud i och med att Wizz Air slutade flyga från Västerås flygplats 2009. I år tror vi på fler passagerare eftersom att charterutbudet ökar, bland annat med fler resor till Turkiet, säger Mikael Nilsson.