Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockar vann – igen

När Västmanlands LO-distrikts novelltävling anordnades för första gången vann Jon Anders Klockar. Nu, 13 år senare, prisas han igen.

Annons

På onsdagskvällen var det middag och prisutdelning på Folkhögskolan i Västerås. Juryn och deltagarna var på plats för att offentliggöra och uppmärksamma den som skrivit vinnarnovellen i LO:s årliga novelltävling, samt vem som tagit den bästa bilden i fototävlingen.

Temat i år var ”Det finns inga vanliga människor”.

”Med en distinkt logik beskrivs en människas livsöde i backspegeln. Det finns för huvudpersonen bara en väg, en möjlig utväg. Livet kan inte ändras, inga utvägar kan ses. Ett av vår tids mest känsliga och tabubelagda frågor belyses i novellen” står det i juryns motivering till vinnarnovellen Efterlängtad resa, författad av Jon Anders Klockar, 70 år.

– Det känns fantastiskt, det är ett erkännande för människor som som har det svårt, det gör mig glad att sådana här tabubelagda ämnen får uppmärksamhet, säger Jon Anders Klockar, som i sin novell behandlar det svåra ämnet självmord.

– Det handlar inte på något sätt om mig, men jag tycker det är viktigt att skriva om människor som har det svårt och är bortglömda.

Jon Anders Klockar vann LO:s novelltävling för 13 år sedan, sedan dess har han deltagit med texter varje år, och i år skickade han även in några av sina bilder till fototävlingen.

– Ju äldre jag blir desto mer går jag över till att fotografera, det är kul att fota människor.

Fototävlingens segrare blev Andreas Hultgren.

– Det är första gången jag deltar, det känns jätteroligt! säger Hultgren.

Juryn består av:

Ann-Christine Kihl, VLT

Thomas Aronsson, Folkhögskolan

Ingegerd Erdin, ABF