Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockar vann – igen

När Västmanlands LO-distrikts novelltävling anordnades för första gången vann Jon Anders Klockar. Nu, 13 år senare, prisas han igen.

På onsdagskvällen var det middag och prisutdelning på Folkhögskolan i Västerås. Juryn och deltagarna var på plats för att offentliggöra och uppmärksamma den som skrivit vinnarnovellen i LO:s årliga novelltävling, samt vem som tagit den bästa bilden i fototävlingen.

Temat i år var ”Det finns inga vanliga människor”.

”Med en distinkt logik beskrivs en människas livsöde i backspegeln. Det finns för huvudpersonen bara en väg, en möjlig utväg. Livet kan inte ändras, inga utvägar kan ses. Ett av vår tids mest känsliga och tabubelagda frågor belyses i novellen” står det i juryns motivering till vinnarnovellen Efterlängtad resa, författad av Jon Anders Klockar, 70 år.

– Det känns fantastiskt, det är ett erkännande för människor som som har det svårt, det gör mig glad att sådana här tabubelagda ämnen får uppmärksamhet, säger Jon Anders Klockar, som i sin novell behandlar det svåra ämnet självmord.

– Det handlar inte på något sätt om mig, men jag tycker det är viktigt att skriva om människor som har det svårt och är bortglömda.

Jon Anders Klockar vann LO:s novelltävling för 13 år sedan, sedan dess har han deltagit med texter varje år, och i år skickade han även in några av sina bilder till fototävlingen.

– Ju äldre jag blir desto mer går jag över till att fotografera, det är kul att fota människor.

Fototävlingens segrare blev Andreas Hultgren.

– Det är första gången jag deltar, det känns jätteroligt! säger Hultgren.

Juryn består av:

Ann-Christine Kihl, VLT

Thomas Aronsson, Folkhögskolan

Ingegerd Erdin, ABF