Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knep andraplats i Kalix rallycross - jagar medalj inför SM-avslutningen

Äntligen blev det pallen för Niclas Härdevik Norström i helgens deltävling i rallycross-SM. Trots att det regnade.– Tvåa uppe i Kalix känns som en seger, säger han.

Annons

Vinterns bilbygge, där Escorten bland annat fått bakhjulsdrift, skulle ge MSK Hammarens förare ett efterlängtat SM-guld i rallycross. Fem deltävlingar med start i skånska Tomelilla.

Redan där lyckades han ta sig till final. Sexa visserligen, alltså sist, men med femton SM-poäng på en delad femteplats.

Sedan gick det fukt i maskineriet. Bokstavligt talat. För när regnet föll över Piteå Motorstadion gick motorn bara på tre cylindrar, och Norström sjönk i tabellen.

– Det är svårt nog att ställa in en ny bil för torr bana. Ännu svårare när det blir halt och lerigt, säger Niclas.

Tredje deltävlingen, i Strängnäs, började med att han dominerade tidsträning och kval. Då var det torrt. Sedan drunknade drömmen om första segern med nya bilen i ett ösregn av värsta sort.

I helgen var det dags för den fjärde deltävlingen, i Kalix. 98 mil enkel resa norrut, från Kolbäck där Niclas bor.

– Det är klart jag bad till vädergudarna om att det skulle bli solsken. Att vi inte fått till det på våt bana hade satt sig på hjärnan, säger Niclas.

Det blev att bita ihop, för återigen var det regn. Men den här gången trivdes både Niclas och bilen, och det blev ny finalplats. Där kunde han inte göra något åt Mattias Ohlsson, från Bollnäs. Däremot drog han ifrån de övriga fyra konkurrenterna, och gick i mål som tvåa.

– Helt fantastiskt! Efter alla motgångar var det en seger att få kliva upp på pallen. Även om jag bara blev tvåa, säger Niclas.

Resan hem i teambussen kändes helt plötsligt så mycket lättare. Han avancerade också i SM-tabellen för bilar med motorer på 2,4-liter och är nu åter femma inför finalen, som körs den 17 september på Västerås Motorstadion.