Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivbråket på Pettersberg: 17-åringarna häktas – en erkänner knivhugg

Annons

Åklagare Anna Elmlöv inledde med att hon ville att den misstänkte 17-åringen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

17-åringen förnekade brott men rätten fann att det fanns synnerliga skäl för att häkta honom. Åklagaren fick tillstånd att ålägga 17-åringen med restriktioner.

Den andra 17-åringen medgav, via sin advokat LarsJähresten, att han utdelat ett slag med en kniv som tycks ha träffat målsäganden. Han menar att det skedde i nödvärn och och bestrider därmed ansvar.

Men även han häktas på sannolika skäl för försök till mord. Det fanns även här synnerliga skäl för att häkta honom trots hans låga ålder.

Socialtjänsten arbetar med att – om möjligt – hitta en alternativ placering på till exempel ett ungdomshem då de båda misstänkta är så unga.

Advokat Lars Jähresten berättar efter förhandlingen att häktningsbeslutet kommer att överklagas till Svea Hovrätt. Anledningen till det är hans klients låga ålder.

Åtal senast 18 oktober klockan 11.

Det var i lördags kväll som två ungdomar skadades allvarligt vid ett knivbråk mellan tre ungdomar på Pettersbergs fritidsgård. När polispatrullerna kom fram hittade de två 17-årigar knivskadade. En tredje person, även han 17 år, kunde gripas på platsen som misstänkt.