Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivbråket på Pettersbergs fritidsgård: 17-åringar begärs häktade för försök till mord

I lördags kväll skadades två ungdomar allvarligt vid ett knivbråk mellan tre ungdomar på Pettersbergs fritidsgård. I dag begärde kammaråklagare Anna Elmlöv att två av ungdomarna ska häktas.

Annons

Bråket startade på fritidsgården på lördagskvällen och polisen kallades till platsen av en fritidsledare. När polispatrullerna kom fram hittade de två 17-årigar knivskadade.

Båda ungdomarna fördes allvarligt skadade i ambulans till sjukhuset i Västerås. På sjukhuset bedömdes läget vara stabilt trots de allvarliga knivskadorna.

En tredje person, även han 17 år, kunde gripas på platsen som misstänkt.

Även en av de skadade som fördes till sjukhus greps också som misstänkt.

Enligt vittnesuppgifter till polisen så knivskar en av de misstänkta annan person, varpå en tredje person knivhögg den första.

– Det var mycket folk och rörigt. Det var också tjafs och bråk utanför fritidsgården. Fritidsledare ringde in det här, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Två 17-åringar anhölls senare under natten av jouråklagare och det är dessa två som kammaråklagare Anna Elmlöv begärt häktade misstänkta för mordförsök.

Häktningsförhandlingar kommer att hållas i Västmanlands tingsrätt under eftermiddagen.

Läs mer:

Två personer till sjukhus efter mordförsök på fritidsgård

Fritidsgården håller öppet efter knivbråket: "Fokus på att prata"

Raveparty i skogen – polisen hittade mycket droger