Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhöggs i ryggen av knarklangare – får inget skadestånd

I mars blev en man från Västerås grovt misshandlad i Stockholm. De två gärningsmännen dömdes till fängelse men brottsoffret blir utan ersättning då han var på platsen för att köpa narkotika.

Annons

Brottsoffret har berättat att han åkte till Stockholm för att festa och köpa narkotika och bestämde träff med en knarklangare utanför en kyrka. Men affären gick snett då langaren och hans kompis istället bestämde sig för att råna mannen från Västerås.

I samband med tumultet drog en av männen kniv och högg Västeråsaren i ryggen och punkterade hans ena lunga.

Mannen som hållit i kniven dömdes senare till fängelse i ett år och nio månader medan den andre mannen fick fängelse i två månader. De dömdes också att betala brottsoffret sammanlagt 37000 kronor i skadestånd.

Då männen inte har kunnat betala skadeståndet har Västeråsaren sökt om statlig brottsskadeersättning från Brottsoffermyndigheten. Men myndigheten kommer inte att betala ut några pengar. Enligt Brottsoffermyndigheten har mannen utsatt sig själv för stor risk genom sin inblandning i olaglig verksamhet och hans potentiella ersättning jämkas därför ner till noll.