Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhöggs svårt i huvudet – man i 30-årsåldern häktades

En man i 30-årsåldern häktades på fredagen misstänkt för att ha knivhuggit en 46-årig man i huvudet. 30-åringen misstänks även för rån, människorov och olaga hot.

Det var den 9 oktober som 46-åringen attackerades och misshandlades svårt med kniv på Pettersberg. Han ska ha bland annat ha blivit knivhuggen i huvudet.

Efter misshandeln gick mannen blödande in på Ica Nära Pettersberg och berättade att han blivit överfallen.

På fredagen häktades en man i 30-årsåldern, misstänkt för misshandeln av 46-åringen, men han är också misstänkt för bland annat människorov, olaga hot och rån.

– De här brotten ska ha skett vid samma tillfälle och är alla riktade mot 46-åringen, säger åklagaren Carin Lantorp. Det är ett händelseförlopp som jag anser innehåller alla de här momenten.

Hur ställer sig mannen till brotten?

– Han förnekar samtliga brott, säger Carin Lantorp.

Hon begärde mannen häktad på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre misstankegraden. Detta baserat på vad som framkommit i förhör.

Känner de här personerna varandra sedan tidigare?

– Jag kan inte gå in på några detaljer, men de är inte helt obekanta för varandra, säger Carin Lantorp och fortsätter:

– Det här är rätt känsligt just nu, och vi har flera personer som ska höras i det här.

Åtal ska vara väckt senast 27 oktober.