Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhuggen körde själv till lasarettet

Två män har gripits misstänkta för att ha knivhuggit en 33-årig man i går kväll. Det svårt skadade offret körde själv till lasarettet.

Vid 21 på lördagskvällen blev en 33-årig man allvarligt knivhuggen. Enligt polisen hade offret och gärningsmännen stämt träff för att prata ut. 33-åringen var inte förberedd när de två männen, en 40-åring och en 42-åring, hoppade på honom.

33-åringen fick ett tiotal knivhugg i bålen och armarna. Efteråt kunde han själv sätta sig i bilen och köra till akutmottagningen.

- Han hade änglavakt. Hade något av huggen träffat en millimeter annorlunda hade han kunnat dö, säger Stefan Forsberg förundersökningsledare på krimjouren på polisen i Västmanland.

Vid 22-tiden i går grep polisen de två misstänkta männen, som är kända av polisen sedan tidigare. Efter inledande förhör anhölls männen.

Polisen trodde först att 33-åringen dumpats av gärningsmännen utanför akutmottagningen, men förhör på söndagen visade att så inte var fallet. Den knivhuggne hade lyckats köra sin bil till lasarettet själv.

Enligt polisen kan motivet till knivhuggningen, som rubriceras som mordförsök, ha något att göra med förhållandet till en kvinna som både offret och förövarna kände. Polisen utreder i nuläget om det kan finnas fler inblandade.