Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivman spårlöst borta

Polisen har inga spår efter den man som knivskar en annan man i en butik i Hallstahammar i mitten av juni. Polisen söker inte längre aktivt efter den misstänkte gärningsmannen.

Det var den 14 juni, sent på eftermiddagen, som en 20-årig man knivskar en 52-årig man i ansiktet i Saras Livs i Hallstahammar. 52-åringen klarade sig utan allvarliga skador men fick åka till lasarettet för tillsyn och omplåstring.

Vittnesuppgifter kunde snabbt identifiera den misstänkte gärningsmannen som flydde från platsen. Polisen sökte genom ett bostadsområde med hundar och senare samma kväll slog man till mot en adress där mannen är skriven. Mannen visade sig dock inte bo på adressen längre.

En stund senare fick polisen tips om att 20-åringen kunde befinna sig på en annan adress, men också där gick man bet. Några andra spår eller tips har polisen inte fått sedan dess.

– Vi söker inte aktivt efter mannen längre, utan hoppas att han fastnar i någon fordonskontroll, eller att någon ringer och tipsar var han är. Han är ju känd i Hallstahammar, säger Stefan Forsberg, utredare på krimjouren.

Varför söker ni inte aktivt? Det är ju ett allvarligt brott det handlar om.

– Jo, det är det. Men vi har kikat på alla platser där han kan tänkas vara, dock utan resultat. Dessutom finns han med i alla utsättningar. Alla poliser som jobbar vet vem han är och uppmanas att hålla ögonen öppna. Mycket mer än så kan vi inte göra.

Är han farlig för allmänheten?

– Nej, nej. Gärningsmannen och offret är bekanta med varandra och det här var ett bråk dem emellan.