Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivrånade 80-åring

26-åringen knivhotade en 80-åring och stal hans mobiltelefon. Nu döms 26-åringen till fängelse i ett år och åtta månader.

26-åringen fälls för rån.

Rånet skedde den 2 juli på Karlfeldtsgatan vid 19-tiden på kvällen.

80-åringen som var ute på en promenad märkte att någon med huva gick efter honom, och han skyndade på stegen. Men förgäves. När 26-åringen hunnit ifatt honom frågade han hur mycket klockan var. Den 80-årige mannen hann knappt svara innan han blev beordrad att lämna ifrån sig sin jacka.

Den äldre vägrade - 26-åringen försökte då slita av honom jackan. När inte det gick hotade han 80-åringen med kniv.

80-åringen gjorde motstånd och försökte få tag i kniven men föll till marken. Han tog emot sig med högerhanden vilken skadades av fallet.

På grund av 80-åringens goda minne och signalement på rånaren kunde 26-åringen gripas rätt så omgående.

Domstolen anser att 80-åringen var ett lätt offer, och någon annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga för 26-åringen.

Han är tidigare dömd för rån, och förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret. 26-åringen ska också betala drygt 17 000 kronor i skadestånd till 80-åringen.