Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivskärare kan gå fria

Det mesta tyder på att det inte blir några åtal för knivskärningarna i Surahammar för snart två veckor sedan.

– Det är en otroligt rörig händelse som vi inte lyckas få någon klarhet i, säger åklagaren Johan Fahlander som i förra veckan beslutade att släppa de två män, 24 och 28 år gamla, som greps och anhölls för knivskärningarna av tre personer i Surahammar natten mot söndagen den 9 maj.

Polisens utredare har haft väldiga besvär att få klarhet i händelseförloppet. Ingen av de knivskurna eller några av vittnena kan peka ut vem som gjorde vad. De båda misstänkta nekar till att ha använt några vapen utan har ”bara” varit i slagsmål. Att polisen har svårt att få ordning på händelseförloppet beror på att både vittnen och de inblandade var kraftigt berusade. Dessutom var det mörkt ute och flera vittnen såg bara händelsen på håll.

– Med tanke på skadorna som två av offren fick skulle det kunna, beroende på omständigheterna, vara fråga om försök till mord eller dråp. Det är åtminstone fråga om grov misshandel, säger Johan Fahlander.

– Det är väldigt ovanligt att vi inte får klarhet i sådana här allvarliga händelser, speciellt när även offren är i livet.

Alla inblandade och vittnen är hörda i utredningen. Johan Fahlander ska nu gå igenom utredningen och sedan se om den behöver kompletteras ytterligare.

– Dyker det inte upp något nytt som förändrar läget finns det en definitiv risk för att jag måste lägga ner utredningen utan att någon åtalas, säger Johan Fahlander.